به گزارش مدیریت برنامه، بودجه، تحوّل اداری و بهرهوری دانشگاه؛ نهمین نشست کارگروه بهبود و اصلاح فرآیندها و روشهای انجام کار با محوریت بهرهوری در مدیریت مصرف انرژی در سطح دانشگاه، با حضور اعضای کارگروه و رؤسای ادارات خدمات، فضای سبز، تعمیر و نگهداری 23 فروردین ماه برگزار شد.
در این نشست ضمن ارائه آمار و اطلاعات مصرف آب و برق و گاز سال 1403، روند میزان مصرف دورههای مختلف، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و مقرر شد که از تمام ظرفیتهای دانشگاه برای حفظ، نگهداری و صرفهجویی منابع آب در بخش مصرف خوراکی و همچنین در بخش فضای سبز اهتمام جدی به عمل آید.
اتخاذ تمهیدات لازم برای مدیریت مصرف برق در حوزه های اداری، آموزشی و خوابگاهی از دیگر تصمیمات این نشست بود.همچنین استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر بخصوص انرژی خورشیدی برای تهیه آب گرم مورد نیاز واحدها و در نتیجه کاهش مصرف گاز، جزو برنامههای آتی کارگروه قرار گرفت.
اهم مصوبات این نشست به قرار زیر است:
در بخش مدیریت مصرف آب:
1. استفاده از کولرهای کم آببَر (مناسب با ظرفیت محل مورد استفاده)
2. نصب کنتورهای فرعی آب برای ساختمانها
3. استفاده از سایهبان برای کولرهای آبی
4. در صورت امکان، استفاده از سیستمهای سرمایش موضعی به جای سیستمهای مرکزی
5. کنترل مصرف آب برای ظرفشویی و پخت و پز در رستورانها و نصب کنتور مجزا در این محلها
6. کاشت گیاهان کم آببَر و سازگار با اقلیم منطقه، در محدوده فضای سبز
7. احداث پوشش یا سایهبان برای استخرهای ذخیره آب بهمنظور جلوگیری از تلفات تبخیر آب
8. انتخاب زمان آبیاری گیاهان فضای سبز در اوایل روز یا شب
9. جلوگیری از نشت شیر آلاتی که امکان جایگزینی آنها با شیرهای کاهنده نیست
10. استفاده از دُرفِشان (پخشکننده آب) برای شیرهای قدیمی
11. عدم توسعه چمنهای طبیعی و حتیالامکان کاربرد چمن مصنوعی در سطح دانشگاه
12. عدم آبیاری فضای سبز در روزهای بارانی
13. سعی در پرورش گیاهان مشابه از لحاظ نیاز آبی در کنار باغچه ها، زیرا به زمانی یکسان برای آبیاری نیاز دارند.
14. خودداری از نصب فوارههایی که آب را در هوا پخش میکنند.
15. از شست و شوی وسایل نقلیه با آب شرب جلوگیری شود.
16. کلیه لولهها با توجه به شرایط آب و هوایی عایق کاری شود، تا در تابستان برای رسیدن به آب سرد مقدار زیادی آب هدر داده نشود و در زمستان برای رسیدن به آب گرم
17. محل قرار گرفتن آب گرمکن در آبدارخانه با محل مصرف، حداقل باشد (بهعلت جلوگیری از هدر رفتن آب سرد داخل لوله)
در بخش مدیریت مصرف برق:
- استفاده از لامپهای کم مصرف LED
- استفاده از روشنایی طبیعی بهجای روشنایی مصنوعی
- استفاده از رایانههای کم مصرف
- فعال کردن حالت ذخیره انرژی در رایانهها
- درنظر گرفتن تأسیسات مناسب برای اداره (در برخی از ادارات از یک کلید برای روشن کردن چندین لامپ استفاده میشود. برای صرفهجویی در مصرف برق باید هر لامپ، کلید مخصوص به خود را داشته باشد.)
- خارج کردن وسایل برقی اضافی از مدار (مثل رایانهها، فکس، پرینتر، اسکنر، دستگاههای کپی، محافظهای برق و ... )
- پس از اتمام ساعت کار در ادارات، کلیه لامپهای غیر ضروری خاموش شود.
- استفاده از سنسورهای روشنایی هوشمند در راهروهای ادارات (در مکانهای کم رفت و آمد)
- بستن درب و پنجرهها هنگام استفاده از وسایل گرمایشی یا سرمایشی
- رنگ آمیزی دیوارها و فضای کار با رنگهای روشن
- بهجای استفاده از وسایل حرارتی برقی ( اجاق برقی ، سماور برقی و ...... ) از وسایل گاز سوز استفاده شود.
- نصب کنتور فرعی برق در همه ساختمانها
- جایگزینی Mini Pc های بروز و قابل ارتقاء بجای رایانههای فعلی
- نصب فتوسل داخل ساختمانها
- نصب سنسور تشخیص حرکت مایکروویو در سرویسهای بهداشتی
- تجمیع محل برگزاری امتحانات پایان ترم در 2 یا 3 دانشکده
- جایگزینی پنجره های دو جداره در ساختمانی قدیمی
در بخش مدیریت مصرف گاز:
- نصب کنتور فرعی در همه ساختمانها،
- پیگیری بهینه سازی موتورخانه ساختمانها،
- نصب آبگرمکن خورشیدی.