کارگاه شیشه‌گری

کارگاه شیشه‌گری، درسی یک واحدی واختیاری برای دانشجویان کارشناسی رشته شیمی کاربردی و محض می‌باشد که در آن مهارت‌هایی مربوط به ساخت و تعمیر ادوات شیشه‌ای آزمایشگاهی آموزش داده می‌شود. این کارگاه شامل آموزش دو بخش تئوری و عملی می‌باشد که در ده جلسه ارائه می‌گردد. بخش تئوری به نحوه مراقبت از خود و مقابله با خطرات احتمالی کار در کارگاه مانند کار با کپسول‌های تحت فشار، بریدگی پوست، سوختگی ناشی از کار با شعله، چگونگی تهویه گازهای احتمالی ایجاد شده در فضای کارگاه و همچنین معرفی بیماری‌های ناشی از کار در کارگاه‌های شیشه‌سازی و شیشه‌گری و سپس به مباحث اندازه‌گیری با ابزارهایی دقیق مانند کولیس و ریزسنج، معرفی انواع جنس شیشه و نوع کاربرد آن‌ها، نوع گاز سوختنی و انواع شعله و معرفی انواع لوازم شیشه‌ای متداول و تخصصی مانند دستگاه سوکسله و... جهت کاربردهای مختلف پرداخته می‌شود.
در بخش عملی، آموزش و نحوه برش‌کاری و سنگ‌زنی وسایل شیشه‌ای، کار با شعله و تنظیم آن برای مقاصد مختلف مانند نرم‌کردن، خم کردن، ذوب کردن، سوراخ کردن، جوش دادن و پرداخت کردن شیشه، ساخت قطعات ساده آزمایشگاهی مانند ساخت انواع سه‌راهی، زانویی، قطره چکان، هوابند، همزن و...، نهایتا تعمیر ادوات شیشه‌ای قابل اصلاح توسط خود دانشجویان، مورد آموزش قرار داده می‌شود.
در پایانِ این کارگاه، دانشجویان ضمن شناخت وسایل شیشه‌ای آزمایشگاهی و نحوه مقابله با خطرات احتمالی، قادر به انجام ساخت و اصلاحات لوازم شیشه‌ای خواهند بود و می‌توانند نیازهای ابتدایی و اولیه خود را در این زمینه مرتفع و چه بسا برای مقاصد خاص، ایده و ابتکارات جدید ارائه نمایند.
Responsive Image